kolmapäev, 20. jaanuar 2010

Pikad saiad


Mis on parim kui kodus ahjust välja võetud värske sai. Minu meelest eriliselt hästi maitseb see siis kui see tuleb välja maal puupliidi ahjust ja siis kui seda oskab teha keegi, kes kohe on meister sellise saia peale! Olen palju pärmitaignaga mässanud, kuid igal sõtkujal tuleb sai ikka omamoodi. Seda ülihead teeb mu sõbranna, kellelt kohe eraldi koolituse võtsin. Sest need saiad millega ta meid oma sünnipäeval võlus ületasid kõik muu laual oleva. Midagi keerulist ja erilist seal polnud, just nagu üks tavaline tainas ikka (pärm, jahu, suhkur, sool, kardemon, täistera 3- vilja helbed) aga meeldiv selle juures oli see ,et ei pea lauda määrima ja tainast rullima, vaid otse kausist kerkinud massist keerad taignast pikad jämedad pulgad ja nii nad ahju lähevad !
Proovisin siis linnas oma elektriahjus kõike teha täpselt nii nagu Tiina pool. Sai kerkis ja kasvas mis kole, aga maitset sellist ei saa nagu puupliidiga :( Juba ainuüksi sellepärast tahan ka maale ja puupliiti, et siis perele hommikul pikki saiu küpsetada...... ehk ei pea enam pikalt ootama ! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar